Безпрецедентни нови мерки за спортните събития и в България заради коронавируса


Безпрецедентни нови мерки за спортните събития и в България заради коронавируса

4687 0

Всички спортисти, които пристигат от чужбина от рискови дестинации – Китай, Южна Корея, Италия, трябва да имат 14-дневна карантина в България под лекарско наблюдение и чак тогава да вземат участие в състезания на територията на България - заради коронавируса. Това заяви началникът на ВМА и началник на Националния кризисен щаб за коронавируса генерал-майор професор-доктор Венцислав Мутафчийски. Той говори на редовния сутрешен брифинг по темата коронавирус.

Мутафчийски обясни на редовния брифинг, че са следвани примерът и практиката на държавите, в които има случаи на коронавирус.

По думите на лекаря, БФС е бил много кооперативен и Съюзът ще отмени всички мачове в непрофесионалната футболна лига – над 400 състезания. Това ще остане в сила заради националната грипната епидемия, която беше обявена от днес, 6 март, до 11 март.

Припомняме, че в Италия всички спортни събития за месец напред ще се провеждат при затворени врати. До 3 април всички спортни събития на Апенините ще се провеждат без публика, с което се цели да се избегне разрастването на епидемията от коронавирус.

Какво е положението с втория тест за коронавирус в "Лудогорец", припомнете си тук!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама