Автомобилният спорт на протест заради отнетия лиценз, иска оставката на Весела Лечева


Автомобилният спорт на протест заради отнетия лиценз, иска оставката на Весела Лечева
Снимка: БГНЕС

1127 0

Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) излезе на протест във връзка с отнетия лицен от Министерството на младежта и спорта (ММС), предаде БГНЕС.

От федерацията се събраха на три сборни пункта в столицата - "Цариградско шосе" при Интер ЕКСПО Център, "Ботевградско шосе" срещу бензиностанция ЕКО и магазин Lidl при моста на Захарна Фабрика. Трите лъча ще потеглиха в 10:40 часа към центъра на София и в 11 за кратко ще спряха пред ММС.

Протестът, организиран от БФАС, е във връзка с отнетия лиценз от ММС. До това се стигна, след като преди няколко дни, на 24 октомври, служебният министър на спорта Весела Лечева отмени заповед № РД-10-2/13.07.2022 на предшественика си Радостин Василев за издаване на лиценз на БФАС и върна лиценза на Автомобилната Федерация на България (АФБ).

В изявление на АФБ ден по-късно стана ясно, че „От Министерство на младежта и спорта поискаха официален отговор от Международната автомобилна федерация /FIA/ за носителя на правата за провеждане на автомобилни състезания у нас и в отговор бе потвърдено, че права във FIA има само Автомобилната Федерация на България. Това означава, че лиценза на БФАС е незаконно издаден в нарушение на чл. 21, ал. 1, т. 6 от Закона за Спорта“.

Още спорт ще намерите в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички