Аоияма: Прическата отнема 15-20 минути, а мачът трае 5 секунди


Аоияма: Прическата отнема 15-20 минути, а мачът трае 5 секунди
Снимка: Getty Images/Guliver

2343 0

От няколко дни на гости в родния си град Елхово е нашият съгражданин Даниел Иванов – Аоияма, който прославя държавата ни и нашия град като професионален сумо боец. Представителите на медиите в град Елхово имаха възможността да гостуват в дома на известният спортист. Ето какво сподели той пред http://www.elhovonews.info/

Как започна всичко?

На 11 години започнах да се занимавам с борба в Елхово, на 13 продължих да се състезавам за ЦСКА. През 2004 година се запалих по сумото, когато участвах на Световно първенство за юноши. През 2006 година влязох в НСА с профил „треньор по сумо“. Мисля, че през 2007 година Калоян Махлянов пристигна в България, срещнах се с него, той ме хареса. Говорихме и ме покани да видя как е там – в Япония. В началото се уплаших малко, като знам на него какво му е било. Далеч от приятели, роднини, но все пак се реших, през 2009 година заминах за Япония.

Бях много нахъсан за победа в първата си среща. Помня я, беше срещу монголец и победих. Победих в първите три срещи. За 11 турнира успях да се изкача до втората лига. Сега съм до третия ранг, но поради контузия ми отпадна рангът. Колкото повече победи имаш, толкова повече се изкачваш в ранглистата.

Трудният живот в школата по сумо

Режимът в школата е строг, но се свиква. С времето се изкачваш и спираш да чистиш, готвиш и переш. В момента имам четирима помощници. Има специален фризьор, който се занимава с прическата. Има трима фризьори в школата за 30 човека. Една прическа отнема 15-20 минути, а една среща около 5 секунди“, разказва още Аоияма.

Много са подредени в Япония, всичко е под конец, няма нищо, което да се обърка. Начинът на живот, начинът на хранене, целият им живот е такъв. Не закъсняват. От 6 месеца живея самостоятелно на квартира, в началото ми беше по-трудно, защото живеех в школата с още 25 мъже в една стая.

И дилемата...

От моя клуб ми предложиха да стана треньор, обмислям тази възможност. Но когато стана треньор, трябва да се откажа от българското си гражданство, затова го обмислям, трудно ми е да реша. Този шанс се предлага няколко години преди сумистът да се откаже. Но имам още да вървя по стълбичката, по която се изкачвам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички