Аоияма почва срещу китаец на турнира в Токио


Аоияма почва срещу китаец на турнира в Токио
Снимка: Getty Images/Guliver

1679 0

Даниел Иванов-Аоияма ще излезе срещу китаеца Сококурай в схватка от първи кръг на летния турнир по сумо "Нацу башьо", който стартира в неделя и ще продължи две седмици.

193-килограмовият борец от Елхово досега не е спорил на дохиото с този състезател, който е с повече от 50 кг. по-лек от него (140). Във втория ден от маратона съперник на "Синята планина" ще бъде 200-килограмовия японски гигант Саданофуджи. Това ще бъде мач №9 между двамата, като победите на Даниел са седем, а загубите само две. Както стана известно вчера, в турнира няма да вземе участие йокодзуна Какурю. 71-ият велик шампион е почти възстановен от травмата в рамото, но наставникът му е преценил, че Какурю няма да може да демонстрира сумо, достойно за носител на най-високото звание в йерархията.

Монголецът заради същата травма се отказа в последния момент преди старта на предния турнир в Осака през март, тъй като на практика не можеше да използва лявата си ръка. Даниел Иванов-Аоияма стартира сезон 2015 с третия най-висок ранг "секиваке" и имаше амбиции да се бори за званието "одзеки", но претърпя по 10 загуби през януари и март. На последната надпревара в Осака Даниел бе маегашира 3, а сега е шести маегашира на Запада и ще се бори с по-слаби съперници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички