12 стотни не стигнаха на Антъни Иванов за медал от Европейското в Казан


12 стотни не стигнаха на Антъни Иванов за медал от Европейското в Казан
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2891 0

Антъни Иванов завърши на четвърта позиция във финала на 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване в малък басейн в Казан. Българинът взе разстоянието за 1.51.91 минута, като бронзовият медалист Егор Павлов от Русия беше само с 12 стотни по-бърз.

Победител стана представителят на Италия Алберто Разети, който финишира с време 1.50.24 мин. Сребърният медал отиде при Криштоф Милак от Унгария с време 1.51.11 мин.

Иванов започна състезанието в добро темпо, което го подреди на третата позиция при първото обръщане и на 0.18 секунди от италианеца Разети. Разети дръпна пред Милак и Иванов. На 150-тият метър чехът Лунак излезе на третата позиция пред нашето момче. В последните метри Иванов изпусна третата позиция като позволи на руснака Егор Павлов да вземе бронза.

Българинът спечели своя полуфинал, като завърши с време от 1 минута и 51.89 секунди. Така той влиза във финала с второ най-добро време, като първи беше унгарецът Криштоф Милак, който спечели първата серия за 1.53.33 мин.

Финалът започва в 18:45 ч. и ще може да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

ПРЕДИ ФИНАЛА

Антъни Иванов ще плува в пети коридор след като даде второ най-добро време. Неговият най-голям конкурент Милак е в четвърти коридор. Седем от осмината състезатели са представители на Източна Европа, като италианецът Алберто Разети ще стартира в коридор номер 6.

Останалите участници във финала са руснаците Пьотр Жикхарев и Егор Павлов, полякът Кшиштоф Чмиалевски и чехите Себастиан Лунак и Ондрей Гемов. Двете резерви за състезанието са италиенецът Джакомо Карини и полякът Михал Чмиелевски.

По-рано през деня Иванов се класира за полуфинал на 50 метра бътерфлай, като подобри собствения си национален рекорд и даде време от 23.14 секунди. Половин час след финала той ще плува в полуфинала на 50-те метра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички