Антоанета Костадинова грабна сребърния медал на Европейските игри в Полша


Антоанета Костадинова грабна сребърния медал на Европейските игри в Полша
Снимка: Getty Images

1364 0

Антоанета Костадинова грабна сребърен медал на продължаващите в Полша Европейски игри. В спортната стрелба на 25 м пистолет българката събра във финала 26 т., само с една точка повече златото грабна гъркинята Ана Коракаки. Другата ни представителка Мирослава Минчева се нареди 28-а в квалификациите с 566 т.

Това е пети медал за Антоанета Костадинова от европейски игри. В дебютния форум в Баку2015 тя спечели сребро на 25 м пистолет, след това от Минск2019 си тръгна с два бронза – на 10 м въздушен пистолет и на 25 м пистолет и сега от Полша вече спечели бронз в микса на 10 м и сребро на 25 м пистолет.

С отличието днес България вече има три медала на игрите в Полша, след сред среброто на Ивет Горанова на карате и бронза на Антоанета Костадинова и Самиел Донков в микса на спортна стрелба на 10 м пистолет.

В кат. 73 кг на олимпийското таекуондо Калина Бояджиева започна участието си с победа 2:0 над Дана Азран (Изр) и по-късно днес ще срещне на четвъртфинал туркинята Нафя Кюс. В стрелбата с лък Иван Банчев загуби в 1/32-финал от Анти Текониеми (Фин) с 3:7. В груповата фаза на бадминтона при мъжете Димитър Янакиев стартира с победа 2:1 над украинеца Данило Боснюк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички