За коя световна титла ще се бие точно Кобрата и кога?


За коя световна титла ще се бие точно Кобрата и кога?
Снимка: БГНЕС

3176 0

Кубрат Пулев спечели междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация срещу Самюел Питър, след като го нокаутира пред 12 хиляди души в "Арена Армеец". Всички зрители видяха колко неравностоен е двубоят, особено във втория рунд, когато Кобрата разкървави лицето на опонента си.

Кале Зауерланд обеща след мача, че с успеха българинът ще стане официален претендент за световната титла. Това още не е потвърдено официално, но Кобрата наистина е в позиция да се изкачи на първо място в световната ранглиста на една от четирите боксови организации.

Заради скандалното напускане на Тайсън Фюри като шампион в тежката категория настъпи откровен хаос и реално в момента две от четирите асоциации нямат носител на пояса.

Кубрат Пулев все още е втори в ранглистата на IBF - Международната боксова федерация - като би трябвало съвсем скоро да се изкачи на първото място. Именно лидерът в ранглистата е задължителен претендент за световната титла, защото настоящият шампион е извън ранкинга.

Но Кобрата не е нужно да разчита на тази си позиция, за да се бори за шампионския пояс, защото има още три боксови организации - шампион на IBF е Антъни Джошуа. Другите три са WBC (Световен боксов съвет), където шампион е Дионтей Уайлдър, а Пулев е трети в ранглистата след Александър Поветкин и Бърмейн Стивърн.

WBA e Световната боксова асоциация и в момента титлата е вакантна, като Пулев е 11-ти в ранглистата, оглавявана от Луиз Ортиз, следван от Владимир Кличко.

WBO e Световната боксова организация и също няма шампион, като Джоузеф Паркър е лидер в ранглистата, а Кобрата е 10-ти.

По-логично изглежда Пулев да се бори за пояса на IBF, защото е най-високо класиран именно там, но може да избере да се изправи срещу по-лесен опонент от набиращия все повече популярност и инерция Антъни Джошуа.

Джошуа ще се бие с Владимир Кличко в началото на следващата година и това е публична тайна в бокс средите, а след това победителят от този дуел ще срещне Дионте Уайлдър в мач за обединяването на шампионските пояси.

За Пулев има повече шанс да стане шампион на Световната боксова организация, като опитът му ще е срещу победителя от срещата Джоузеф Паркър - Анди Руиз младши. Когото и от двамата да е на ринга срещу Кобрата, ще е далеч по-приемлив съперник от Джошуа, но както и самият Кале Зауерланд заяви, до Коледа ще има далеч повече яснота за съотношението на силите в тежката категория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички