Владимир Илиев грабна приза за Спортист на 2019 година


Владимир Илиев грабна приза за Спортист на 2019 година
Снимка: БГНЕС

5364 0

Биатлонистът Владимир Илиев е Спортист на 2019 година. Така 21 години по-късно след Екатерина Дафовска биатлонът отново е на върха в класацията. Именно Дафовска през 1998-а печели статуетката, след като печели олимпийско злато в Нагано.

Илиев заслужи признанието след историческото сребро от световното в Йостерсунд (Швеция), което е първо за мъжкия ни биатлон. Той не присъства на церемонията, защото има състезание, но чрез видео обръщение благодари за отличието. По-рано тази седмица Илиев бе отличен и с наградата „Спортен Икар“, а тази вечер той триумфира в 62-та церемония „Спортист на годината“ в зала „Асикс Арена“.

Всички наградени по време на церемонията:

С 902 точки Ивет Лалова получи наградата си за номер в 2 надпреварата от Тереза Маринова. "За мен е огромно удоволствие за осми път да съм в тази калсация. И в години, в които ме питат дали няма да се отказвам да изпращам един от най-силните си сезони", сподели Лалова. Ивет спечели и приза за Спортист на публиката.

С 839 точки Григор Димитров е под номер 3 в класацията. "Съжалявам, че не мга да присъствам, но искам да ви благодаря за изключителната подкрепа. Към всички спортисти - да продължаваме да радваме България и през 2020 година", сподели Гришо в специално видео.

Под номер 4 е Божидар Андреев, а наградата му бе връчена от шампиона по вдигане на тежести от Игрите в Барселона Иван Иванов

Армен Назарян връчи наградата на Тайбе Юсеин за 5-ото място в Спортист на годината. Тя спечели европейската титла и грабна среброто от Световното по борба.

Спортист №1 с увреждания е Християн Стоянов, който спечели златен медал на световното първенство на 1500 метра. Той бе награден от кмета на София Йорданка Фандъкова.

С 410 точки на 6-ото място е класиран Алберт Попов, който не присъства на церемонията. "Искам да благодаря, че сте оценили това, което сте направили през изминалия сезон. Най-добрият ми досега. Сигурен съм, че най-доброто предстои", заяви в специално видеообръщение.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика бе избран за Отбор на 2019 година. Наградата им бе връчена от спортния министър Красен Кралев.

7-ото място бе за Радослав Панталеев, а наградата бе връчена от единствения ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов

На 8-о място е Кубрат Пулев, чийто приз бе връчен от Таню Киряков. "Искам да благодаря за наградата и да кажа, че винаги се гордея с всеки един спортен български успех. Следя представянето на другите спортисти. Дано през следващата година има още повече спортни успехи от български спортисти", заяви Кобрата при получаването на нагрдата.

На 9-о място е Мария Оряшкова, която стана световна шампионка през годината. Призът й бе връчен от Таня Богомилова.

10-ото място е за гимнастичката ни Боряна Калейн, а призът й бе връчен от Екатерина Дафовска.

ПРЕДИ ЦЕРЕМОНИЯТА

Челната десетка в съревнованието за Атлет №1 за изминалата година, според гласуването (по азбучен ред) е: Алберт Попов (Ски - алпийски дисциплини), Божидар Андреев (Вдигане на тежести), Боряна Калейн (Художествена гимнастика), Владимир Илиев (Биатлон), Григор Димитров (Тенис), Ивет Лалова (Лека атлетика), Кубрат Пулев (Бокс), Мария Оряшкова (Самбо), Радослав Панталеев (Бокс), Тайбе Юсеин (Борба).

На официалното награждаване ще бъдат обявени спортист, отбор и спортист с увреждания, както и победителят в анкетата на вестник “Труд” за “Треньор на годината”. За първи път тази година ще се връчи и награда в новата съместна категория на „Еврофутбол“ и „Спортист на годината“ – „Спортист на публиката“. Церемонията ще бъде предавана пряко и в ефира на БНТ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички