ВИДЕО: Хабиб се завърна ударно в ММА, макар да бе близо до сензацията


ВИДЕО: Хабиб се завърна ударно в ММА, макар да бе близо до сензацията
Снимка: Getty Images/Guliver

5837 0

Хабиб Нурмагомедов победи Дъстин Порие и защити титлата си в лека категория на UFC. Дагестанецът се завърна успешно след 9-месечно наказание, наложено му заради мелето в Лас Вегас след победата над Конър Макгрегър. Мачът бе по-специален за "Орела“, защото за първи път в неговия ъгъл беше баща му – Абдулманап. Това бе така, защото силният мъж в руския ММА няма никакъв шанс да получи виза за САЩ, а сега битката на сина му се проведе в Абу Даби (ОАЕ).

Хабиб надигра съперника си, но в рунд №3 бе много близо до това да загуби за първи път в кариерата си. Порие заключи гилотина и огъна зверски врата му, но той отново доказа, че е кралят в лека категория. В предишната част пък в стойка "Диаманта“ разклати сериозно шампиона. Американецът пласира много силни удари, но не успя да довърши руснака и да сбъдне мечтата си.

За два рунда и половина страховитият граплър осъществи 7 тейкдауна срещу 0 на сметката на Дъстин. Сериозно бе превъзходството при пласираните удари и тежките попадения. Трябва да бъдат отбелязани и тежките условия, при които се проведе тя. Температурата в залата беше 37 градуса по Целзий, но се усещаше като 50. В комбинация с 73-те процента влажност бойците се позпотиха буквално и преносно.

Източник: boec.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички