Скандално: Доказателство "черно на бяло", че отнеха победата на Багата


Скандално: Доказателство "черно на бяло", че отнеха победата на Багата
Снимка: Getty Images/Gulliver

8824 0

 

 Почти двойно повече удари от противника си е пласирал Благой Иванов-Багата в мач от галата на най-авторитетната ММА верига UFC в Ню Йорк.
Пред 23 000 зрители в прочутата зала “Медисън Скуеър Гардън”, сред които и президентът на САЩ Доналд Тръмп, двама от тримата съдии взеха спорното решение да дадат победата на представителя на домакините Дерек Луис-Черния звяр.
Статистиката показва, че ударите в трите рунда по 5 мин са 61:32 в полза на Багата. Освен това българската звезда от световен ранг в смесените бойни изкуства свали 3 пъти на земята съперника си. При тези случаи Иванов се опита да му направи гилотина и веднъж бе много близо до това да приключи предсрочно мача.

Родният представител в UFC Благой Иванов - Багата е пласирал почти двойно повече удари от своя противник Дерик Люис по време на тяхната битка в Ню Йорк, загубена от българина.

Багата е нанесъл 61 удара срещу 32 за "Черния звяр" в трите изиграни рунда с продължителност по пет минути. В три от случаите Иванов успя да повали своя съперник на земята, като се опита да му направи гилотина, но не успя да откаже Люис.

Загубата на Багата бе изключително спорна, след като мнозина анализатори изказаха позиции, че българинът е бил по-добрият боец и е заслужавал победата. В крайна сметка Люис се поздрави с успеха, въпреки че отнесе далеч по-голям брой удари от опонента си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички