Ще получат ли българските фенове шоуто, което заслужават?


Ще получат ли българските фенове шоуто, което заслужават?
Снимка: БГНЕС

3260 0

Тази вечер ще се проведе първият мач на Кубрат Пулев за 2017 година, като най-добрият ни професионален боксьор се изправя срещу някогашния претендент за световната титла Кевин Джонсън. Интересът към двубоя извън границите на България отново е далеч от очакваното, а всички фенове на Кобрата се питат едно и също - ще има ли повторение на разочарованието през декември, когато родният боксьор ступа набързо Самюъл Питър в много слаб мач (основно заради ужасното физическо състояние на нигериеца), очакван от милиони?

След огромния успех, който постигна първата професионална боксова гала у нас, от "Зауерланд" усетиха потенциал за нова бърза печалба и организираха втора вечер на бокса у нас, разчитайки че Кубрат Пулев отново ще напълни зала "Арена Армеец" и интересът ще е още по-висок, макар и само 5 месеца по-късно. Тези очаквания обаче до момента не се оправдават, а причината е, че много от феновете се почувстваха до някаква степен излъгани след "Нощта на шампионите" през декември. Питър откровено дойде единствено за да прибере хонорара си и след третия рунд реши, че няма смисъл повече да стои на ринга. Кобрата дори не беше тестван в тази среща и реално никой не видя нивото, до което неминуемо е стигнал Пулев след близо две години подготовка под ръководството на Ули Вагнер.

Този път обаче очакванията на феновете са далеч по-ниски, но към момента шоуто обещава да е паметно. Кевин Джонсън никога не е бил от топ световна класа, но в най-силните си години остана 12 рунда на ринга срещу Виталий Кличко. Последва двугодишна пауза за Джонсън след категоричен нокаут от Антъни Джошуа и сега... завръщане. Мачът с Кобрата ще е вторият му в рамките на тази година и победа може да го върне на картата на боксовия свят. Разбира се, тя е малко вероятна, но аурата му подсказва, че на ринга ще е интересно, поне колкото преди срещата.

Псувните, заканите, шоуто - това са само част от аргументите Final Countdown да е далеч по-интересна от "димната завеса", която видяхме през декември. Американецът идва въоръжен с целия чар на американския бокс и, ако не друго, то поне до момента е далеч по-интересен съперник от нигерийското недоразумение, стъпило в София през миналата зима. Джонсън стъпи на българска земя с идеята да си тръгне с българска жена и интерконтинентален пояс. Не че ще я изпълни, но обещанието "да срита грозния задник на Пулев" само по себе си трябва да събуди далеч повече интерес, отколкото Самюъл Питър получи.

И най-важният фактор - Джонсън, ако не друго, прилича на истински боксьор. "Най-злият човек на планетата" показа добра физическа форма на откритата тренировка, както и по време на кантара, и очевидно е във форма.

Преди 5 месеца победата на Питър, поне според букмейкърите, беше далеч по-вероятна от тази на Кевин Джонсън. И по-всяка вероятност са прави - Кобрата е в далеч по-добра форма, двугодишната пауза на Джонсън със сигурност ще окаже влияние при по-дълъг мач, а и "Зауерланд" рядко рискуват боксьорите им да се изправят срещу сериозен съперник преди да излязат в битка за световната титла - такава, каквато очаква Пулев в края на 2017 година. Определено разочарованието от декември 2016 година дава своето отражение върху интереса към настоящия двубой, но едно е сигурно - дори преди двамата да се качат на ринга, шоуто е далеч по-зрелищно в сравнение с гала-вечерта в началото на декември.

Двубоят на Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън може да следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички