Щафетата на САЩ на 4х100 грабна световната титла с второто най-бързо време в историята

Щафетите на САЩ и Ямайка спечелиха титлите в щафетите 4х100, съответно при мъжете и жените, на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар.

Звездният американски състав при мъжете, състоящ се от световния шампион на 100 метра Крисчън Колман, първенецът на 200 метра Ноа Лайлс, вицешампионът в късия спринт Джъстин Гатлин и Майкъл Роджърс, нямаше проблеми да грабне титлата в щафетата с 37.10 секунди, което бе и втори най-силен резултат в историята на тази дисциплина. На второ място се нареди щафетата на Великобритания с 37.36, а Япония спечели бронзовите медали с време 37.43.

От тревата до тартана - пътят на най-бързия българин

За него атлетиката е всичко. Ако го срещнете на улицата, по-добре не правете опити да го задминете, защото сте обречени на провал. Той е най-бърз...

Ямайките, водени от световната шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс на втори пост, не оставиха шанс на конкуренцията и спечелиха дисциплината с най-добър резултат за сезона в света от 41.44 секунди. В състава на Ямайка бяха още Наталия Уайт, Джониел Смит, Шерика Джаксън. И тук на второ място остана щафетата на Великобритания с шампионката на 200 метра Дина Ашър-Смит в състава си, а бронзовите медали бяха за САЩ.

 

Още по темата

Please select answer!