Роден в България талант ще покорява най-голямата ръгби лига в Северното полукълбо


Роден в България талант ще покорява най-голямата ръгби лига в Северното полукълбо
Снимка: boom.wiganwarriors.com/

1855 0

Да се родиш в България не предполага най-добре проправения път за един ръгбист към Суперлигата, но пътуването на Итън Хавард до върха е по-конвенционално. Родителите му работят в София по време на неговото раждане, но след като се местят в Англия, първоначално в Бат, семейството се заселва в родния град на таткото Кийрън - Уигън. Оттогава той тръгва по по-традиционен път към професионалната лига по ръгби, като започва от 5 години в тима на Уигън Сейнт Пат, където баща му е треньор.

По времето, когато е на 15, Хавард е в стипендиантската система на Уигън Уориърс, като печели "Играч на годината до 16 години" през 2017 година. До 2019 г. вече записва първата си голяма финална победа. Дебюта си в Суперлигата той прави при домакинското поражение от Уекфийлд миналият юли.

Оттогава той впечатля треньорския състав на клуба дотолкова, доколкото става първото име, за което се говори най-много, когато попитате за следващия младеж, който слиза от плодотворната лента на талант на клуба. Определено старши треньорът Адриан Лам, който му връчи фланелка с номер 30 през този сезон, вярва, че той има голямо бъдеще.

"Той има шанс да играе в първи кръг срещу Уорингтън - това говори много за него и неговото развитие, каза Лам. - Той е развито, здраво дете и ние наблюдавахме и оценявахме как израства през последните шест месеца. Харесвам работната му етика - той има страхотен манталитет и е от онези момчета, които точно отговарят на представите за играч на Уигън. Той е много дисциплиниран, много професионален и игра 80 минути в Големия финал на академията срещу Сейнт Хелънс миналата година".

"Извън терена той е страхотен млад мъж - малко тих и понякога доста сериозен, но е чудесен слушател. Ние го посъветвахме в няколко области, които трябва да подобри и той го постигна бързо в паузата между сезоните", допълни треньорът.

В материала на вестник "The Mirror" се споменава още, че роденият в София ръгбист играе на позицията "пилиер" и е готов да направи впечатление в Суперлигата. Въпросният турнир е най-високото професионално състезание по ръгби в Северното полукълбо. В лигата има 12 отбора - дест от Англия, един от Франция и един от Канада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички