От лагера на Антъни Джошуа най-накрая проговориха за мача срещу Кубрат Пулев


От лагера на Антъни Джошуа най-накрая проговориха за мача срещу Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС

24646 0

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, най-накрая разясни това, което можем да очакваме в бъдеще от новия шампион на IBF, IBO и WBA. Агентът не подмина и темата, която интересува всички българи - ще има ли мач срещу Кубрат Пулев.

Хърн беше категоричен, че Джошуа ще търси да увеличи популярността си на различни точки по света, но в същото време не отрече, че британският боксьор може "да се наложи" да се бие с Кобрата.

"Maчът срещу Кличко беше тежък и спокойно можеше да загуби, не е като да мина през него като вятър. И самият Джошуа иска такива мачове в следващите 10 години. Но сега, ако се бие с Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на IBF,  феновете на бокса в Обединеното кралство. Но все пак - това е препятствие по пътя, през което може би ще се наложи да минем", каза Хърн.

Въпреки това не може постоянно да се връщаш към един и същ пазар и да искаш хората да плащат пари за боксьори, които са от по-ниска класа. IBF ще поиска мач за своя претендент (Пулев), WBA ще иска мач за своя претендент (Джоузеф Паркър). Но искам да напомня и на двете федерации - Джошуа е най-голямата звезда в бокса, който в момента е и шампион", допълни промоутърът пред "The Guardian".

"Преди 3 седмици по време на лагера му говорихме и той каза, че иска да прави това поне още 10 години. Напълно е възможно да свършат съперниците за него. Но има още много неща, които искаме да свършим, докато приключи Антъни с бокса.

Отсега нататък Джошуа ще се бие два пъти годинишно. Планът, който ще направим, е да излезем от Великобритания - мачовете му няма да са само тук. Идеята ни е да увеличим популярността му и той да се бие в други държави - най-вече в Китай, Средния Изток и Африка", каза още Хърн за плановете на своя боксьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички