Ненужният мач на Кубрат Пулев, който може да се окаже най-мъдрият ход


Ненужният мач на Кубрат Пулев, който може да се окаже най-мъдрият ход

6465 0

Двубоят за Интерконтиненталната титла между Кубрат Пулев и Самюъл Питър, който беше по-скоро шоу-мач, отколкото истински сблъсък, е бил мъдър ход от страна на Кобрата. Това написаха в анализа си за срещата от Boxingnews, които са на мнение, че това е бил оптималният вариант за Пулев, който е сред основните претенденти за двубоя за някой от поясите на световен шампион през 2017 година. 

"Мнозина вдигнаха учудено веждите си, когато Кубрат Пулев неколкократно отказа възможностите за доходен сблъсък с Антъни Джошуа, а още повече специалисти направо не можеха да повярват, когато обяви малко по-късно, че ще се бие със Самюел Питър", пише в материала на реномираната медия.

"Българинът накара напълно неадекватния нигериец да се откаже след три рунда в може би един ненужен мач. Но пък има и друга гледна точка. С тази победа той стана задължителен кандидат за мач за титлата, а по този начин ще спечели повече пари, ако я завоюва.

"Има и още нещо. Очаква се да има мач между Джошуа и Владимир Кличко, а победителят от нея ще бъде с титлите от IBF и WBA. Така че ако Пулев бие някого от тях, ще вземе два пояса. Така мачът с Питър се оказва една мъдра прелюдия за изключително важната 2017 г. за българина. В нея залогът ще е истински и далеч по-голям", написаха от сайта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички