Емоционално и по български: Кобрата трогна 12 хиляди и напердаши набързо Питър (ВИДЕО)


Емоционално и по български: Кобрата трогна 12 хиляди и напердаши набързо Питър (ВИДЕО)

50396 0

Кубрат Пулев постигна страхотна победа след само 3 рунда над Самюел Питър в първия си мач пред екзалтирани 12 хиляди души в софийската "Арена Армеец". Така Кобрата не само спечели очаквано междуконтиненталната титла на Световния боксов съвет, но и стана претендент номер 1 на Международната боксова федерация за шампионския пояс на Антъни Джошуа.

Очаквано мачът на Кобрата с Питър не бе никак равностоен и българинът още в началото на втория рунд разкървави лицето му - лявата му скула беше подута, а носът му бе тотално разбит.

Нигерийския кошмар накрая реши да си прекрати мъките преди началото на 4 рунд, защото получи и "контузия" в ръката, което обаче по-скоро изглеждаше като опит да си спести още пердах от Пулев.

Преди Кобрата в първата по рода си боксова галавечер в България успешен дебют направи Тервел Пулев, който само за три рунда нокаутира Томислав Рудан.

Пулев вече има 24 победи в 25 мача на професионалния ринг, като единственото му поражение е от Владимир Кличко за световната титла през 2014 година.


Pulev vs Peter by bukakkeland123

В минутите преди дуела...

Кубрат се изказа преди мача, че опонентът му е неудобен с нестандартния си стил. Подборът на ударите на Питър е непредсказуем и той често използва такива, които не са типични за бокса. 

"Гледал съм мачове, в които един човек се подиграва със съперника 12 рунда, прави си ударите, но го удрят в последните 10 секунди и губи с нокаут. В последните 10 секунди...", каза Пулев.

100 каба гайди

Още с излизането си Кубрат накара публиката да настръхне, защото този път не бе с обичайната си музика, а избра да заложи на българското - гайди, изпълнени на живо в залата.


Kubrat Pulev vs Samuel Peter - Fight by billiemccarroll

Рунд 1

Питър започна с пасивна агресия и опитваше да скъсява дистанцията, но Кубрат нанесе първия точен удар с любимия си ляв прав. Нигериецът предпочиташе да търси тялото, което изглеждаше логично, защото е по-нисък. Пулев обаче пазеше отлично разстояние и внимателно пласираше правите си удари.

Кобрата не можа да пласира първата комбинация ляв прав - дясно кроше, но пък след това компенсира с ляв и десен прав. 17 секунди преди края дойде и първото успешно дясно кроше в голямата глава на Питър, а в последния миг Кобрата вкара и ъперкът.

Рунд 2

Ляв прав и дясно кроше разклатиха сериозно нигериеца, а нямаше и минута във втория рунд, когато вече по лицето му потекоха сериозни струи кръв.

Разпиленият гард на Самюел Питър просто провокираше Кобрата да сипе без никакви трудности ударите си по лицето на нигериеца. Единствено гонгът спаси нигериеца от още по-сериозни поражения, но бе видно и намерението му в срещата - той нямаше шанс да спечели с нещо друго освен с нокаут и сваленият му гард го индикираше, само че бавните му реакции позволяваха на Кобрата да отреагира моментално дори на наченки на атака.

Рунд 3

Питър показа, че нито една мръсна тактика не му е чужда и бързо разгневи феновете с няколко опита да удари в тила Кобрата. Иначе дори съдиите вероятно са се затруднявали да изброят всички леви прави и десни крошета на българина, а Кошмара все повече се клатеше и изглеждаше сякаш дори сам може да рухне на ринга.

Четвърти рунд нямаше, защото сериозните наранявания на Питър му подсказаха, че е по-добре да си спести още няколко тупаника и просто се отказа, за да загуби с технически нокаут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички