Надал призна за допинга


Надал призна за допинга
Снимка: Getty Images/Giulliver

1464 0

Испанският тенисист Рафаел Надал и британският лекоатлет Мо Фара потвърдиха данните, които бяха разпространени от хакерската група Fancy Bears, за употребата от двамата на забранени вещества по медицински причини.

Надал е цитиран от испанския портал El Espanol, а представител на Фара от Daily Mail.

Fancy Bears проникна в базата данни на антидопинговата система ADAMS, след което започна периодично да публикува документи, съгласно които много титулувани спортисти през годините са приемали забранени вещества с медицински цели. До момента са изнесени четири списъка, в които фигурират имената на 66 спортисти от различни страни, в това число Надал и Фара.

WADA призна, че изтеклите документи са истински

"Ползвах лекарства, съдържащи забранени вещества, за лечението на коляното ми, но правех това с разрешението на необходимите инстанции. Никога не съм приемал нещо с цел подобряване на спортните ми показатели. А в данните на хакерите няма нищо свръхестествено, темата е прекалено раздухана в медиите. Тази информация може да се получи и без помощта на хакери", оправдава се Надал, предаде

"Винаги сме били контролирани от антидопинговите служби", уверява пресаташето на Фара. "Да, в кръвта му на два пъти имаше забранени препарати, но това не е тайна. Първият случай бе през 2008 г., докато лекуваше травма, вторият - през 2014, когато припадна и бе откаран в болница, където му дадоха болкоуспокояващи, съдържащи забранени вещества", каза представителят на спортиста. Надал спечели злато на Олимпиадата през 2008 г. в Пекин, а тази година в Рио стана шампион на двойки. Фара завоюва по два златни медала в Лондон 2012 и Рио 2016 в бягането на 5 000 и 10 000 метра. По пет пъти е ставал световен и европейски шампион.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички