И Надал е сред спортистите, употребявали допинг


И Надал е сред спортистите, употребявали допинг
Снимка: Getty Images/Giuliver

4387 0

Първата ракета на Испания Рафаел Надал, четирикратния олимпийски шампион Мо Фара и унгараският плувец Ласло Чех са също сред спортистите, които са употребявали забранени вещества с разрешението на Международната антидопингова агенция (WADA), информира Guardian. 

Онлайн активистите Fancy Bears, която миналата седмица разби база-данни на Международната антидопингова агенция, публикуваха в интернет четвърти списък с елитни спортисти, употребявали забранени вещества с разрешението на WADA.

WADA призна, че изтеклите документи са истински

Според информацията носителят на 14 титли от турнирите от Големия Шлем и двукратен олимпийски шампион, е употребявал "бетаметазон" през 2009 година.

Лекоатлетът Мо Фара пък е взимал с разрешение "триамциналон" през 2008 година, а Ласло Чех, който има шест медала от олимпийски игри, е използвал веществото "формотерол" през 2015 година.

През изминалата седмица хакерите обявиха, че са стигнали до данни от програмата на ADAMS, които показват, че американски спортисти са ползвали допинг със знанието на антидопинговата агенция. Едни от най-известните имена, разкрити от групата, са тези на сестрите Винъс и Серина Уилямс и на гимнастичката Симон Байлс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички