Кобрата откровен: За боя над Питър, мача с Кличко и следващия дуел за световната титла


Кобрата откровен: За боя над Питър, мача с Кличко и следващия дуел за световната титла
Снимка: БГНЕС

3797 0

Българският боксьор Кубрат Пулев спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория, но не бе напълно доволен от себе си при победата над Самюел Питър.

"Не съм доволен от себе си. Когато анализираш, след като всичко е свършило, винаги искаш още. Има върху какво да се работи. Като цяло съм доволен, но има какво да се желае. Максималист съм", сподели Кобрата пред камерата на БНТ.

"Удовлетровен съм не само от самата титла, а и от радостта на хората, както и от това, че всичко стана в България. Имаше напрежение преди мача. Очаквах този противник да е по-подготвен. Той поемаше удари на всеки три секунди и това го демотивира. Отделно аз бях много добре подготвен, въпреки че имах контузия, която не ми позволяваше да правя кросове. Беше ми паднал сводът на петата и нямах необходимото самочувствие, че съм супер подготвен."

Пулев си припомни и първите стъпки в бокса.

"Най-яркият ми спомен от началото е, когато спечелих купа "Замора". Това беше в София. Бях малък и трябваше да играя с година и половина по-голям човек от мен. Бях слабо детенце с много крехка психика. Това ми беше един от първите сериозни мачове. Тогава казах на баща ми, че това е много сериозен противник, но той ми заяви "ти да не се уплаши?". Това ми остана ярък спомен как той ми даде криле и самочувствие да повярвам в себе си. Излязох и го победих, и то много красиво."

Запитан дали сега се страхува от нещо, Пулев каза: "Всеки има някакви страхове. Аз не един път съм казвал, че страхът е много полезен. При мен отива малко в прекалена храброст и това оказа роля в мача срещу Кличко, който загубих. Страхът не е даден случайно, а е даден, за да може човек да се предпазва. Когато човек е прекалено храбър, това изчезва."

"Това е един от изводите, които си направих. Също така разбрах, че не трябва да се подценява противникът, тъй като тогава бях много добре подготвен. Бях си казал, че ще го смажа, тогава смазвах всичките си спаринг партньори. Доста го подцених тогава, и то именно световният шампион. Сега, ако ми даде реванш, със сигурност няма да го поднеця. Но това едва ли ще стане, тъй като той тогава едвам се съгласи."

Пулев разкри и от какво е горд, както и за какво съжалява.

"Горд съм, че съм българин, със себе си, с името си. Съжалявам за това, че много години пропилях на едно място с националния отбор и аматьорския бокс. Смятам го за загубено време. В националния отбор нямахме спаринг партньори и нямаше как да се развиваме."

Кобрата сподели, че в последния възможен момент е преминал от аматьорския към професионалния бокс.

"Трябваше пет години по-рано да го направя. Бях малък, живееше ми се, бях съвсем различен човек. Как да си оставиш готиния живот в България и да отидеш някъде при всичките тези лишения? Думите на Ванга, а и моите, са, че човек трябва да следва знаците, които животът му показва."

Кубрат разкри и кои са неприятните неща в бокса.

"Това са гадните игри, гадните интриги, долните номера зад гърба на боксьора. Много пъти брат ми ме пита как издържам на всичко това. Хората си нямат понятие за какво става дума."

Следващият мач на Пулев пък може да бъде в САЩ, разкри самият той.

"Мачът в "Арена Армеец" не ме натовари чак толкова. Аз съм готов и сега, но зависи за какъв мач. През новата година можем да направим мач в САЩ, в Чикаго, може и да направим мач някъде другаде по света. Не се знае все още срещу кого."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички