Джошуа и Кличко ще чупят рекорди с грандиозния си дуел през 2017


Джошуа и Кличко ще чупят рекорди с грандиозния си дуел през 2017
Снимка: Guliver/Getty Images

15498 0

Шампионът на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа ще се изправи срещу бившия носител на поясите на всички организации Владимир Кличко в грандиозен дуел на "Уембли" на 29 април 2017 година.

Това е дългоочакваното събитие при най-тежките в професионалния бокс, защото именно този сблъсък ще обедини три от четирите титли на различните федерации. Кличко се качи на ринга в Манчестър снощи, за да обяви заедно с Джошуа голямата новина за всички фенове.

Очаква се на "Уембли" да се стекат 90 хиляди зрители, с което да бъде подобрен брадясалият рекорд по посещаемост във Великобритания на боксово събитие - поставен през 1939 на мача Лен Харви - Джок МакАвой.

Също така най-вероятно Джошуа - Кличко ще подобри постижението на Флойд Мейуедър - Рики Хатън от 2007 година за платено гледане по телевизията, като тогава 1.2 милиона души бръкнаха в джоба си, за да наблюдават пред малките екрани.

Иначе очаквано снощи в Манчестър Джошуа нокаутира Ерик Молина в третия рунд и спечели 18-ата си победа, която отново бе постигната с отказване на противника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички