Елиуд Кипчоге: Днес отидохме до Луната и обратно


Елиуд Кипчоге: Днес отидохме до Луната и обратно
Снимка: Getty Images/Guliver

2150 0

Световният рекордьор Елиуд Кипчоге бе безкрайно щастлив след неофициалното подобрение на рекорда в маратона. 34-годишният кениец стана първият човек, слязъл под границата от 2 часа, спирайки електрониката на 1 час 59 минути 40.2 секунди на специално проектирано трасе във Виена.

„Днес отидохме до Луната и се върнахме обратно на Земята. Нямам думи, с които да изразя колко съм благодарен за подкрепата към мен от целия свят. Благодаря на всички, които ми предоставиха тази възможност", написа в „Туитър" Кипчоге.

Треньорът на атлета - Патрик Санг също го поздрави: „Той вдъхнови всички нас и ни показа, че човешкият вид няма граници. Ти написа история. Всичко беше перфектно. Това е постижение за спорта, за цялото човечество. Показва, че на каквото и ниво да си, винаги можеш да напреднеш още", каза Санг.

„Елиуд каза на света, че ако настроиш съзнанието и ума си към някаква цел, няма нищо невъзможно", написа легендата на средни и дълги разстояния Бърнард Лагат, който на два пъти се включи като пейсър в бягането на Кипчоге.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички