Боецът Деян Топалски: Тежък мач чака Багата, но той има 2 важни предимства


Боецът Деян Топалски: Тежък мач чака Багата, но той има 2 важни предимства

5103 0

Многократният републикански шампион по кикбокс и ММА - Деян Топалски, коментира предстоящия мач на Благой Иванов-Багата в Чикаго срещу австралиеца Тай Туйваса. Мачът ще се проведе в неделя сутринта в около 5.00 часа българско време. Боецът очаква на Багата да му е доста трудно, но отличи две големи предимства за българина в този бой.

"Според мен в никой случай на Багата няма да му е лесно. Всичко друго, но не и лесно. Противникът, ако за повечето хара е непознат, за тези, които следят бойните спортове и UFC, го знаят доста добре. Австралиецът е тежък удряч, казано на наш език. Основният плюс на Багата е, че има повече опит, играл е повече мачове, което за нашите спортове е от първостепенно значение", анализира Топалски пред "Букмейкър Рейтинги".

"Иначе и двамата играят в стойка, удрят тежко, смятам, че стиловете им са доста еднотипни. Туйваса е много е добре сложен, много ще е труден за събаряне. Убеден съм, че много наши сънародници ще подкрепят Благой. Сто процента това ще бъде от голяма помощ на него", допълни той. Според него фактът, че българинът е на 32 г., а съперникът му - на 26, не само не е недостатък, но е и предимство.

"За разлика от футбола например, в който на 33 години са ветерани и са пред отказване, в бойните спортове и в частност ММА и бокса, спортистите се състезават до доста по-късно. И това се дължи на тази особеност – най-важното нещо в този тип спортове е опитът, който няма как да го постигнеш освен да играеш повече срещи", категоричен бе Топалски. Очаква се Багата да бъде подкрепен от рекордна за кариерата му публика в Чикаго. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички