Багата ще се бие пред рекордна за кариерата си публика


Багата ще се бие пред рекордна за кариерата си публика
Снимка: БГНЕС

4284 0

Пред рекордна за кариерата си на ММА ринга публика ще се бие в следващия си мач българската звезда от световен ранг в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата.

На 8 юни той ще премери сили с австралиеца Тай Туиваса, известен с прозвището Бам Бам, в галавечер №238 на UFC. Арена на битката между двамата ще бъде прочутата зала “Юнайтед център” в Чикаго. В нея играят мачовете си емблематичните за NBA и NHL отбори “Чикаго Булс” и “Чикаго Блекхоукс”.

Залата, в която се е вихрил легендата на баскетбола Майкъл Джордан, е с капацитет за над 20 000 зрители. На 8 юни в нея ще гастролират бойците на UFC, която е най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства. Билетите за галавечерта ще бъдат пуснати в продажба на 5 април, пише "24 часа". Багата със сигурност ще има солидна българска подкрепа, тъй като в Чикаго и региона живеят много наши сънародници. На 10 март Багата спечели мача си срещу американеца Бен Роутел в Уичита, Канзас, и записа първи успех в UFC. Той бе общо негов 17-и на ММА ринга.

Междувременно Кубрат Пулев посочи срещу кого иска да се боксира след мача си с Богдан Дину (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички