Без особен блясък Тихомир Иванов се качи на стълбичката на Диамантената лига в Лондон


Без особен блясък Тихомир Иванов се качи на стълбичката на Диамантената лига в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

6373 0

Най-добрият български атлет на висок скок при мъжете - Тихомир Иванов, завърши на изключително престижното трето място в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Лондон. Това е второ стъпване за Иванов на почетната стълбичка в турнир от Диамантената лига, след като през 2017-а взе сребро в Рабат.

Тихомир Иванов завърши на трето място в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Лондон.
Българинът постигна 224 сантиметра от първи опит, но след това направи три фаула на 227 сантиметра и нямаше как да се бори за по-предно място на почетната стълбичка.
Победител в състезанието стана сириецът Мажд Един Газал с 230 сантиметра. На второ място остана катарецът Мутаз Баршим с 227 сантиметра. За Баршим, който е световен шампион от 2017 година, това бе изравнен най-добър резултат за сезона.Най-добрият български атлет на висок скок при мъжете - Тихомир Иванов, завърши на изключително престижното трето място в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Лондон. Това е второ стъпване за Иванов на почетната стълбичка в турнир от Диамантената лига, след като през 2017-а взе сребро в Рабат.

Българинът постигна 224 сантиметра от първи опит, което му бе достатъчно за бронзов медал, макар възможностите на Иванов да са по-високи. Впоследствие Тихомир направи три фаула на 227 сантиметра и нямаше как да се бори за по-предно място на почетната стълбичка. Иванов има личен резултат за сезона 230 сантиметра, което е само с един сантиметър под най-доброто му скачане в кариерата.

Победител в състезанието стана сириецът Мажд Един Газал с 230 сантиметра. На второ място остана катарецът Мутаз Баршим с 227 сантиметра. За Баршим, който е световен шампион от 2017 година, това бе изравнен най-добър резултат за сезона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички