Багата разкри колко мача ще проведе във веригата UFC


Багата разкри колко мача ще проведе във веригата UFC
Снимка: БГНЕС

3223 0

Единствената българска звезда от световна величина в ММА - Благой Иванов, е подписал договор с най-престижната верига UFC за 6 мача. Това разкри Багата пред “24 часа” от САЩ.

Интересът от UFC беше отпреди. Сега се разбрахме и подписах договор. Според него трябва да изиграя 6 мача в тази верига. Преди подписването минах обстойно медицински прегледи”, разказа Багата.

През януари бившият световен шампион по бойно самбо претърпя операция на менискуса в лявото коляно. 31-годишният Иванов вече е почти напълно възстановен.

Първият вариант за мач в UFC беше американецът Джош Апелт, който не е от ранга на Дос Сантос. После обаче ми се обадиха с предложение да се бия с бразилеца в главен мач на вечерта. Аз приех”, обясни боецът.

На 14 юли той ще дебютира в UFC с мач в клетката срещу Жуниор дос Сантос в Бойзи, Айдахо. Бразилецът е бивш световен шампион на UFC в тежка категория. В кариерата си има 18 победи и 5 загуби срещу статистика от 15/6 за Апелт. Багата има само едно поражение в 16 двубоя.

С коляното вече почти всичко е наред. Оттук нататък ме чакат здрави тренировки, за да се подготвя добре за мача с Дос Сантос”, каза още Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички