Бразилец пусна кръв на Багата, но не го спря за 16-а победа в клетката


Бразилец пусна кръв на Багата, но не го спря за 16-а победа в клетката
Снимка: принтскрийн

5134 0

Бившият шампион на WSOF в тежка категория - Благой Иванов-Багата, спечели битката си срещу бразилския ветеран Кайо Аленкар в главното събитие на Professional Fighters League във Вашингтон тази нощ. Българинът се наложи над съперника със съдийско решение(29-28, 29-28, 29-27).

Двубоят продължи 3 рунда по 5 минути.

И двамата бойци започнаха с размяна на удари с крака и така продължиха почти до края. Багата нанесе по-тежките удари, поразявайки бразилеца с няколко левачки, които обаче не успяха да пречупят опонента му.

Във втория рунд Аленкар бръкна в окото на Иванов, но той продължи да го гони почти през цялата битка. Въпреки че се наложи намеса на лекарите и окото на Багата почти се затвори.

Благой Иванов получи сериозен отпор и дори беше разкървавен, но това само го амбицира още повече и във финалните секунди преди гонга той отново нанесе няколко тежки удара в главата на Аленкар. Ако не беше дошъл краят на гонга, бразилецът вероятно щеше да се свлече на земята.

В края съдийското решение бе единодушно за Иванов, който подобри статистиката си в ММА на 16-1.

В момента българският боец е шампион в тежка категория на Professional Fighters League, като вече направи три успешни защити на титлата си - последната през март, когато нокаутира още в първия рунд Шон Джордън - Дивака.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички