9 ориентировачи ще представят България на Световното първенство в Чехия


9 ориентировачи ще представят България на Световното първенство в Чехия
Снимка: World Orienteering Championships 2021 Czech Republic

708 0

4 жени и 5 мъже ще представят на България на предстоящото Световно първенство по ориентиране в Чехия, което ще се проведе в началото на месец юли. Кристина Иванова, Лилиана Гоцева и сестрите Андрея и Евангелина Дяксови ще се състезават в женската елитна група, докато Иван Сираков, Боян Иванджиков, Апостол Атанасов, Стефан Йорданов и Петър Борисов ще бягат за България в мъжката елитна група.

Националният отбор по ориентиране заминава за Чехия на 1 юли. Първата дисциплина на шампионата е "Спринт" в град Терезин на 3 юли, като сутринта ще се проведе квалификация, а следобед състезателите, преминали пресявките, ще се борят за разпределянето на медалите. На следващия ден (4 юли) ще се състои "Спринтова щафета" в град Докси, която е във формат от двама мъже и две жени.

След ден почивка Световното първенство продължава с "горски" дистанции. На 6 юли, в рамките на един ден, ще се проведат квалификация и финал на "Средна дистанция". Следва още един ден почивка, преди да се проведат и последните две дисциплини - "Щафети" (8 юли) и "Дълга дистанция" (9 юли).

На арената на състезанията ще има публика, като за "Спринта" капацитетът е 1000 души, а за останалите стартове - 2000. Ръководители на българския отбор са Ивайло Иванов и Калин Пенчев. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


От двете страни на "Дерби д'Италия": Кои футболисти играха за Интер и Ювентус?

"Дерби д'Италия" между Интер и Ювентус е най-чаканият мач от феновете на Серия А. За 242-ри път двата гранда...

Реклама

Най-четени новини


виж всички