Верстапен след доминантното представяне: Трудно е, когато трябва да използваш потенциала на този автомобил


Верстапен след доминантното представяне: Трудно е, когато трябва да използваш потенциала на този автомобил
Снимка: Getty Images

1498 0

Макс Верстапен заяви, че е изключително щастлив след петата си победа за сезона във Формула 1 след Гран При на Испания. Нидерландският пилот направи доминантно пилотиране в Барселона и не сдаде първото място, финиширайки с цели 19 секунди преднина пред втория Люис Хамилтън.

Силното представяне и предупрежденията 

Чудесното пилотиране на Макс обаче бе гарнирано с три предупреждения за напускане на очертанията на пистата в Барселона, самият световен шампион обаче се оправда с мощта на болида си.

"Да, трудно е, когато трябва да използваш потенциала на този бърз автомобил. Имахме различни отборни стратегии. Отново казвам, че победата пред тази публика е нещо невероятно", заяви Макс.

Борбата с Ферари и Серхио Перес

Битката на Макс с Карлос Сайнц започна още на старта, но впоследствие Макс дръпна много пред болида на Ферари. Макс отрече за вражда с Перес, натъртвайки на отборното представяне.

"Бях с по-твърди гуми знаех че ще е трудно, изпреварванията на старта от външната страна винаги са трудни, но за щастие успях да се защитя и да запазя водачеството. Направихме силен уикенд, това е всичко, което искахме да видим като отбор", добави Макс след петата си победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички