Величие във Формула 1 е категоричен: Първата от много победи за Джордж Ръсел


Величие във Формула 1 е категоричен: Първата от много победи за Джордж Ръсел
Снимка: Getty Images

1832 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 - финландецът Мика Хакинен, не скри похвалите си за пилота на Мерцедес - Джордж Ръсел, заявявайки, че младият британец го чакат още успехи след големия му успех на Гран При на Сао Пауло през изминалия уикенд.

"Чувствам това като първата от многото победи за Джордж. Той е в правилния момент от кариерата си, все още е само на 24 и е пълен с мотивация. Той изкара три години в Уилямс, изучи Ф1 в по-малко конкурентна кола и почти спечели дебютното си състезание за Мерцедес през този сезон", каза Хакинен в своя блог в "Unibet".

"Едно от най-впечатляващите неща за гледане тази година беше прогреса на Мерцедес. Болидът им изобщо не работеше добре през първата половина на сезона, но те никога не се отказаха и го развиха до степен, в която в Бразилия да бъдат много конкурентни", добави още финландецът.

Победата на 24-годишния Ръсел бе първа в неговата млада кариера. Пилотът на Мерцедес показва значителен прогрес в уменията си и мнозина вярват, че дори може в близкото бъдеще да се превърне и в световен шампион.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Шампионското Ферари на Михаел Шумахер от 2003 година бе продадено за "космическа" сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички