Това ли е краят на доминацията на Верстапен във Формула 1? 4 ключови извода след Гран при на Бахрейн


Това ли е краят на доминацията на Верстапен във Формула 1? 4 ключови извода след Гран при на Бахрейн
Снимка: Getty Images

3090 0

Гран при на Бахрейн във Формула 1 вече е в историята. Макс Верстапен и Ред Бул започнаха доминиращо новия сезон (2024), осигурявайки победата в надпреварата. Въпреки това, имаше проблясък от Карлос Сайнц и Ферари, че Скудерията ще може да предизвика "биковете" в даден етап от сезона, ако върши работата си правилно и без грешки.

В настоящия материал ще Ви представим петте заключения, които могат да бъдат направени след края на Гран при на Бахрейн.

Доминацията на Верстапен може да продължи

Още: Разединение в Ред Бул? Бащата на Макс Верстапен пожела немислимото

Нова година, ново доминиращо състезание на Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул не може да не бъде похвален за начина, по който се представя. Той извлича максимума от колата, не прави грешки и има тенденция да се представя на ниво над останалите. Нидерландецът не допусна нито една грешка и по време на цялото състезание на "Сахир" водеше уверено.

Способен ли е Сайнц на чудото?

Чисто технически Карлос Сайнц бе над всички на Гран при на Бахрейн. Той завърши трети и неслучайно бе избран за "пилот на деня". Испанецът, който ще се раздели със Скудерията, през 2025-а на няколко пъти влезе в люти битки със своя съотборник Шарл Льоклер и съумя да го изпревари. Самият болид на Ферари обаче не му позволи да се бори със Серхио Перес за второто място, но Сайнц даде сериозна заява, че е способен да изненада през новия сезон.

Още: Макс Верстапен изравни постижение на Михаел Шумахер в елитна компания на Формула 1

Старата песен на нов глас за Макларън

Макларън имаше една ахилесова пета през последните няколко години и това е невъзможността да имат силен старт на сезона. Още веднъж, отборът, и конкретно пилотите Ландо Норис и Оскар Пиастри не успяха да впечатлят в Бахрейн.

Алпин се сгромоляса

Още: Нищо ново: Формула 1 започна с познатата доминация на Макс Верстапен и Ред Бул в Бахрейн

Може да се каже, че времето изтича за френския отбор и хората, които го ръководят. Алпин има най-бавния болид на решетката. Мнозина все още се питат каква беше логиката зад отстраняването на Отмар Шафнауер и Алън Пермане миналата година и в същото време - каква точно е целта на отбора във Формула 1.

Формула 1 се завръща буквално след броени дни. Гран при на Саудитска Арабия ще стартира още в четвъртък (7 март) с първата свободна тренировка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички