Тото Волф разкри дали ще напуска Мерцедес


Тото Волф разкри дали ще напуска Мерцедес
Снимка: GettyImages

1271 0

Шефът на отбора във Формула 1 Мерцедес Тото Волф призна, че въпросът дали той е правилният човек да води отбора е справедлив, след най-лошия старт на сезона в историята за Люис Хамилтън, потвърден в Гран При на Австралия.

Отговорът на Волф бе категоричен

"Трябва да съм сигурен, че моят принос е позитивен, така че ще бъда първият, който да признае, когато някой има по-добра идея. Моето желание е да преобърна развитието на нещата възможно най-бързо. Не разбираме части от поведението на колата, а в миналото бихме го направили", заяви Волф.

Още: Карлос Сайнц сложи край на доминацията на Макс Верстапен след тотален шок за нидерландеца в Австралия

"Гледам се в огледалото всеки един ден за всичко, което правя, така че въпросът е справедлив. Но да напусна не е това, което смятам за правилно в момента. Ако имате някои идеи как да обърнем нещата, с радост бих ги изслушал. Трябва да се концентрираме върху нашия отбор, а аз да се огледам в себе си, защото всички сме хора. Машините не взимат решения, хората го правят. Ще излъжа, ако кажа, че се чувствам оптимистично относно ситуацията, но трябва да преодолеем негативните мисли. Днес обаче беше много, много брутално", призна австриецът.

"Започнахме сезона с вяра, че колата ни е по-добра от миналогодишната. Прогресът в Макларън и Ферари е очевиден от една страна, а аз искам да се ударя по носа. Много е болезнено", добави той.

Още: Недоволството продължава: Люис Хамилтън пак се оплака от болида на Мерцедес

Лщис Хамилтън, който в края на годината ще напусне Мерцедес, за да премине във Ферари, отпадна от състезанието в Мелбърн с повреда в двигателя още в 16-та обиколка. Неговият съотборник Джордж Ръсел също не финишира след тежък инцидент в самия край на надпреварата.

След нулата в Мелбърн Мерцедес остана на четвъртото място в класирането при конструкторите с актив от 26 точки и пасив от цели 29 спрямо Макларън, чиито пилоти Ландо Норис и Оскар Пиастри завършиха съответно трети и четвърти на „Албърт Парк“. Начело в подреждането остава Ред Бул с 97 пункта, а Ферари е на 4 точки зад „биковете“ на втората позиция.

Още: Карлос Сайнц сложи край на доминацията на Макс Верстапен след тотален шок за нидерландеца в Австралия

Ферари отмъкна Люис Хамилтън от Мерцедес, а сега се кани да разплаче и Ред Бул

Може ли Мерцедес да изкуши Верстапен? Макс разкри с отговор за бъдещето си

Бивш пилот във Формула 1: Хамилтън във Ферари? Знам, че това е накарало Шумахер да се усмихне

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички