Спринт във Формула 1 по ТВ: Верстапен може да си осигури световната титла - къде да гледаме?


Спринт във Формула 1 по ТВ: Верстапен може да си осигури световната титла - къде да гледаме?
Снимка: Getty Images

1879 0

Програмата на Формула 1 в Катар продължава днес (7 октомври) с квалификацията за спринта и същинското спринтово състезание, на което Макс Верстапен ще получи шанса да си осигури световната титла за трети пореден път в своята кариера.

За целта нидерландецът трябва да "грабне" минимум три точки, ако иска да ликува със световната титла през сезон 2023. Макс неведнъж е споделял, че не е особен фен на спринта, но въпреки това има 13 спечелени от 16 участия в своята кариера.

Разбира се, пилотът на Ред Бул ще се нуждае от добра квалификация за спринта, която стартира в 16:00 (българско време) днес. Той обаче загря подобаващо за нея, след като спечели единствената тренировка в Катар, а след това и същинската квалификация за Голямата награда на "Лусаил" в неделя (8 октомври).

Във временното класиране Верстапен води убедително с 400 точки в актива си. Зад него се нарежда съотборникът му в "биковете" - Серхио Перес (223), а зад Чеко е 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън със 190 пункта.

Къде да гледаме спринта в Катар?

Спринтовото състезание на "Лусаил" ще стартира по програма в 20:30 часа (българско време) и ще бъде излъчвано пряко по Diema Sport 3. Разбира се, Вие ще може да проследите надпреварата НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички