Хамилтън отново над всички във Ф1 след триумф в Испания


Хамилтън отново над всички във Ф1 след триумф в Испания
Снимка: Getty Images/Gulliver

1461 0

Актуалният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън /Мерцедес/ спечели състезанието за голямата награда на Испания, като по този начин се върна на върха в класирането. Британецът беше перфектен от началото до самия край и триумфира в трети етап от началото на годината. Предишните му успехи бяха в Бахрейн и Китай. Люис записа и най-бързата обиколка в състезанието, което му носи допълнителна една точка.

На второ място на пистата „Каталуния" се класира неговият съотборник и победител от вчерашната квалификация Валтери Ботас. Последното място от почетната стълбичка бе заето от Макс Верстапен с Ред Бул, който успя да се справи с двамата пилоти на Ферари - Себастиян Фетел и Шарл Леклер, финиширали съответно четвърти и пети. Топ 10 допълват Пиер Гасли, Кевин Магнусен, Карлос Сайнц младши, Данийл Квят и Ромен Грожан.

Люис Хамилтън успя да поведе колоната още на старта и така и не изпусна водачеството до самия край. От Ферари първо наредиха на Фетел да пропусне пред себе си по-бързия Леклер, но по-късно решиха обратното и германецът пак мина пред своя по-млад съотборник. При оставащи около 20 обиколки до финала Ланс Строл и Ландо Норис се сблъскаха и последва влиза на кола за сигурност. Това стопи направените разлики в състезанието, но Хамилтън запаси концентрация и не позволи да бъде изпреварен.

1. Люис Хамилтън /Мерцедес/

2. Валтери Ботас /Мерцедес/ - + 4.074 сек.;

3. Макс Верстапен /Ред Бул/ - + 7.679;

4. Себастиян Фетел /Ферари/ - + 9.161;

5. Шарл Леклер /Ферари/ - +13.361.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички