Експерт в областта на Формула 1 разкри това, което прави Фернандо Алонсо специален


Експерт в областта на Формула 1 разкри това, което прави Фернандо Алонсо специален
Снимка: Getty Images

2194 0

Експертът и коментатор в областта на Формула 1 - Наоми Шиф, засипа с похвали Фернандо Алонсо и обясни какво го прави брилянтен пилот в спорта.

41-годишният испанец завърши трети в Гран При на Бахрейн 2023 с новия си отбор Астън Мартин. Представянето му в болида AMR23 впечатли всички почитатели на Ф1, защото се представи на наистина високо ниво.

Шиф се разкри как различните пилоти имат различни състезателни стилове и как Фернандо Алонсо е един от най-интелигентните пилоти на стартовата решетка.

"В този спорт има някои пилоти, с които знаете, че ще имате чиста битка, има някои пилоти, за които знаете, че трябва да се тревожите, както и такива, от които да се страхувате. И мисля, че Фернандо определено е един от онези професионалисти, на които трябва да бъде отдадено голямо уважение", каза Шиф.

"Той отлично знае как да позиционира болида в състезание, знае точно как да се защитава. Все пак той прекара две десетилетия в този спорт, така че е събрал безумно количество опит, което очевидно е най-важното нещо. Той просто е много специален пилот", добави още експертът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Алонсо загатна за "пенсиониране" с отбора на Астън Мартин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички