Шефът на Мерцедес призна: Съсипахме състезанието на Люис


Шефът на Мерцедес призна: Съсипахме състезанието на Люис
Снимка: Getty Images/Giliver

1547 0

Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че отборът е провалил състезанието на стартиралия от полпозишън в Монако Люис Хамилтън. Двукратният световен шампион водеше колоната с 21 секунди до 65-ата обиколка, когато влезе в бокса за нови гуми и се върна на пистата зад Нико Розберг и до Себастиан Фетел. В крайна сметка Хамилтън остана трети.

"Изгубих състезанието, нали", попита Хамилтън по радиото. От тима му отвърнаха, че все още има шанс, защото е с нови гуми, но в Монако изпреварванията са нещо, което не зависи от гумите. "Невъзможно е да го изпреваря", категоричен бе британецът по адрес на Фетел.

"Съжалявам за това, Люис", каза състезателният му инженер Питър Бонингтън. "Моля ви, просто спрете да ми говорите", отвърна Хамилтън.

След награждаването Волф коментира: "Лишихме Люис от победата с тази грешка. Мислехме, че разликата е по-различна. След това той се обади и каза, че температурата в гумите е паднала и няма сцепление. Неправилна преценка, не трябваше да правим преглед. Скапахме всичко".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички