Серхио Перес отвя Верстапен и Ферари за победата на спринта в Азербайджан


Серхио Перес отвя Верстапен и Ферари за победата на спринта в Азербайджан
Снимка: Getty Images

2736 0

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес успя да спечели спринтовото състезание в Азербайджан във Формула 1 преди състезанието за голямата награда на Баку. Зад него се нареди спечелилия полпозишън за спринта Шарл Льоклер от Ферари, а трети бе световният шампион и съотборник на Чеко Макс Верстапен.

По този начин Чеко Перес завоюва 8 точки към своя актив в класирането. Льоклер и Верстапен съответно 7 и 6. Четвърти бе Джордж Ръсел (5 точки) от Мерцедес, а зад него се наредиха Карлос Сайнц (4), Фернандо Алонсо (3), Люис Хамилтън (2) и Ланс Строл (1 точка).

В началото на спринта Льоклер започна по чудесен начин, но малко след старта гумата на Юки Цунода излезе от неговата джанта и се стигна до жълт флаг и виртуална кола за сигурност, а японецът напусна състезанието и се прибра в бокса.

След подновяването, в обиколка номер 8, Серхио Перес успя да изпревари Шарл Льоклер и зае първата позиция, без да я сдаде и сбърка до самия край. В последните обиколко бе много интересна битката между Макс Верстапен и монегаска, но пилотът на Ферари успя да задържи втората си позиция.

Пилотът на Уилямс Логън Сарджънт не взе участие в спринта поради сериозните щети върху болида му по време на квалификацията за спринта по-рано днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички