Макс Верстапен най-бърз преди Гран при на Австрия


Макс Верстапен най-бърз преди Гран при на Австрия
Снимка: Getty Images

1208 0

Макс Верстапен си осигури първата позиция на стартовата решетка за утрешната Гран При на Австрия, след една категорична победа в днешния спринт на "Ред Бул Ринг". Световният шампион, който и днес стартира от първото място, поведе още при изгасването на светофарите и нито за миг не погледна назад, водейки във всичките 23 състезателни обиколки.

Втори и трети зад Верстапен в днешната 100-километрова надпревара завършиха двамата пилоти на Ферари – Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, които в първата половина на дистанцията имаха страхотен дуел помежду си. Той включваше няколко размени на позициите и атаки, но именно това позволи на световния шампион да изгради аванс, който му позволи да контролира своето каране.

Стартовата решетка в утрешния ден ще допълнят Алекс Албон, Юки Цунода, Никола Латифи, Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо.

Двукратният шампион дори не успя да стартира днес заради технически проблем в неговия Алпин, който не му позволи да се включи дори в загряващата обиколка. Напълно възможно е и той като Ботас да сложи нови компоненти в своя двигател и да стартира зад финландския пилот на Алфа Ромео.

В генералното класиране във Формула 1 след днешния спринт начело с актив от 189 точки остава Верстапен, който за втори път през тази година взе осем пункта от съботния ден. Втори със 151 точки е Перес, а тройката със 145 затваря Льоклер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички