Ред Бул замрази един от резервните си пилоти заради расистко изказване


Ред Бул замрази един от резервните си пилоти заради расистко изказване
Снимка: Getty Images

1158 0

Естонският пилот във Формула 2 - Юри Випс беше временно изваден от програмата за развитие на пилоти на Ред Бул заради расистко изказване. Инцидентът е станал докато Випс се е забавлявал с електронна игра, в която е участвал и друг пилот от програмата на компанията - Лиъм Лоусън. Лоусън е излъчвал играта в Twitch, а Випс е изръсил “bitch n***ger”, а реакцията на Ред Бул беше светкавична.

В съобщението за изваждането на Випс от програмата се обяснява, че в Ред Бул има нулева торантност към расизма, а пилотът веднага се извини в свое изявление в социалните мрежи и обясни, че това изказване не отговаря на "ценностите и принципите", които той следва.

Естонецът е официален резервен пилот на Ред Бул във Формула 1 и през миналия месец замести Серхио Перес в първата свободна тренировка за Гран При на Испания, а през 2020 и 2021 участва в тестове за тима. В Испания Випс остана на 4,3 секунди от най-добрите времена в тренировката, но от Ред Бул изрично обясниха, че той е бил инструктиран да не опитва бързи обиколки.

Вижте още: Себастиян Фетел показа защо класата е вечна. (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички