Проблем във Ферари: Льоклер със сериозно наказание преди ГП на Саудитска Арабия


Проблем във Ферари: Льоклер със сериозно наказание преди ГП на Саудитска Арабия
Снимка: GettyImages

1148 0

Пилотът на Ферари във Формула 1 - Шарл Льоклер, ще отнесе наказание с десет места на стартовата решетка заради използването на трета контролна електроника в задвижващата си система, обявиха на официалния сайт на Ф1.

По регламент всеки пилот има по право на две през сезона, а Скудерията вече слага трета в болида на монегаска, дни преди второто състезание в Саудитска Арабия от сезона в надпреварата.

Лошата новина за Льоклер и Ферари е била съобщена от новия директор на Скудерията Фредерик Васьор на среща с представителите на медии. В статия на италианското издание на "Моторспорт" се твърди, че според проведените в Маранело анализи и в двата контролни блока в Бахрейн е имало късо съединение.

Според мнозина това ще бъде сериозен крах по амбициите на Ферари за остатъка от сезона. Припомняме, че по време на Гран При на Бахрейн Льоклер приключи участието си преждевременнно, тъй като имаше проблем с двигателя на неговия болид и загуби ценни точки в борбата срещу Макс Верстапен за короната в надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички