Отпадна старт за Формула 1


Отпадна старт за Формула 1
Снимка: Getty images/Gulliver

1400 0

През новия сезон няма да има Гран при на Германия. Усложненията с провеждането на състезанието стартираха със смяната на собствеността на легендарната писта „Нюрбургринг”, която трябваше да приеме старта през юли.

Когато преговорите започнаха да се бавят и Бърни Екълстоун се оплака, че няма с кого да говори от новите собственици на комплекса, той се обърна към босовете на „Хокенхайм”, но сега става ясно, че и тази възможност отпада.

„Не очакваме да приемем състезание от Формула 1 на „Хокенхайм” през 2015 год. – обяви вчера шефът на пистата Георг Зайлер. – Времето за поемането на сериозен ангажимент за организирането на такова състезание отдавна отмина. Така че просто няма как да се случи.”

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун вече заяви, че ако Гран при на Германия пропадне, той няма да търси заместник на състезанието и сезонът ще е от 19 старта. Предполага се, че още в петък Световният съвет по моторни спортове на ФИА ще утвърди промяната в календара на Формула 1 и това ще е окончателното зачеркване на състезанието.

За последно в Германия не е имало състезание от Формула 1 през 1960 година, а спортът е изключително популярен в родината на Михаел Шумахер, Себастиан Фетел и Нико Розберг. Шефовете на пистите вече се оплакаха, че Бърни им налага непосилни условия – такси и плащания и на практика те трябва да работят на загуба, за да организират старт от Формула 1.

Точно тези противоречия доведоха до настоящата криза, която тепърва ще се развива. Гран при на Германия е важно състезание и за световните шампиони от Mercedes, които имат трибуна, кръстена на тяхно име на „Нюрбургринг”, съобщи autoclub.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички