Кобаяши е пред завръщане във Формула 1


Кобаяши е пред завръщане във Формула 1
Снимка: Getty images/Gulliver

3659 0

Един от най-популярните пилоти във Формула 1 Камуи Кобаяши може да се върне в спорта, въпреки че в последните години често отсъства от шампионата и кара за слаби тимове.

Неговият мениджър Чикара Фунада беше на състезанието в Мелбърн, с което започна сезон 2015 във Формула 1 и това подхрани слуховете, че японецът вече преговаря за завръщането си.

Камуи остана без място във Ф1, още преди Caterham да фалира, а за тази година ще кара за Toyota в популярния японски шампионат Формула Nippon. Според италианското списание Autosprint обаче, Кобаяши води усилени преговори с Manor – тимът, изграден на базата на фалиралия миналата година руски опашкар Marussia.

Manor се появи в Австралия, но не участва в състезателния уикенд, след като инженерите така и не успяха да подкарат нито един от двата болида на тима. Пилоти на Manor са Уил Стивънс и Роберто Мери, но само Стивънс има договор за целия сезон, а наскоро Мери заяви, че се надява да кара в „поне няколко състезания”.

„От тима ми казаха, че разчитат много на мен и предпочитат да карам аз вместо някой, който ще им донесе 10 милиона евро”, обясни Мери.

В същото време обаче Мери все още не е разтрогнал договора си с тима от Формула Renault 3.5 Pons, въпреки че има състезания в двата шампионата, които съвпадат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички