Официално: Мадрид ще е домакин на състезание от Формула 1, Барселона извън плановете?


Официално: Мадрид ще е домакин на състезание от Формула 1, Барселона извън плановете?
Снимка: Getty Images

648 0

Собствениците на Формула 1 "Liberty Media" официално потвърдиха, че високотехнологичният спорт ще се завърне в испанската столица Мадрид през 2026 година, точно 45 години след последното състезание там.

Формула 1 обратно в Мадрид

За последен път Мадрид прие Ф1 през 1981 година когато на "Харама" се проведе Гран При на Испания. Тогава първото място на подиума зае Жил Вилньов с Ферари, а състезанието е последното от общо 11, които се провеждат в близост до Мадрид.

Още: Шеф във Ф1 посече Люис Хамилтън и нарече Макс Верстапен "спасител на спорта"

Състезанието в Мадрид ще се проведе през 2026 година. Дължината на трасето ще бъде 5.47 километра и ще включва общо 20 завоя. Прогнозираната средна скорост за обиколка е 218 км/ч, а договорът за домакинство ще бъде за 10 години. Има голяма вероятност надпреварата в испанската столица да бъде нощна, но това все още не е потвърдено.

Новината за състезанието в Мадрид поставят под огромно съмнение бъдещето на пистата "Каталуня" край Барселона, която е неизменна част от календара на Формула 1 от 1991 година насам. Принципно трасето, което в момента домакинства на Гран При на Испания, има контракт до 2026, но той може и да не бъде изпълнен за сметка на новото състезание в Мадрид.

Ферари не прощава! Тримата пилоти във Формула 1, които великият отбор унищожи

Край с Верстапен? Нов шанс за Хамилтън? Защо новият сезон във Формула 1 ще бъде по-интригуващ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички