Хамилтън отново съсипа конкуренцията, Фетел изненада Розберг


Хамилтън отново съсипа конкуренцията, Фетел изненада Розберг
Снимка: Getty Images

1641 0

В първите осем минути от квалификацията Розберг окупира върха с 1:35.6, а съотборникът му Хамилтън бе с три десети по-бавен. Кими Райконен направи неуспешно първо излизане на пистата и съсипа предната си дясна гума, преди да се прибере, но без да изпитва проблеми да се вреди в следващия сегмент от квалификациите.

Проблемите на МакЛарън продължиха и Дженсън Бътън за пореден път през състезателния уикенд бе принуден да прекрати преждевременно участието си.

След като почти не взе участие в тренировките заради различни проблеми, британецът трябва да се примири с отпадане от квалификациите дори без да е записал каквото и да е време.

Седем минути преди края изглеждаше сякаш битката за оставане над чертата на топ 15 и дъното бе между пилотите на Лотус и Торо Росо. Миналата седмица освен болидите на Манър Маруся и МакЛарън отпадна Нико Хюлкенберг, но той рано-рано се погрижи да не се стига до нов провал и се залепи за водачите от Мерцедес и Ферари.

В крайна сметка отпаднаха Даниил Квят (Ред Бул), Пастор Малдонадо (Лотус), Уилям Стивънс и Роберто Мери (Манър Маруся), като Бътън потегля последен без записано време

Зрителите във втората част на квалификациите наблюдаваха не само битката за топ 10, но и същинска загрявка за борбата за полпозишън между пилотите на Мерцедес и Ферари. Скудерията имаше предимство в първите два сектора на пистата, но пък в третия губеше спрямо темпото на "сребърните стрели", без обаче реално първите места в този сегмент да имат някакво особено значение.

Две минути преди края на втората част само 12 пилоти бяха записали конкурентни времена и очаквано пилотите на Форс Индия Нико Хюлкенберг и Серхио Перес единствени към момента оставаха под чертата на изпадащите - под топ 10.

Карлос Сайнц изхвърли Серхио Перес окончателно от К3, а Фернандо Алонсо с единствената си летяща обиколка си заслужи 14-то място, което определено бе крачка напред за МакЛарън-Хонда.

В началото на решаващата част от квалификацията изнендаващо Даниел Рикардо записа силно каране и единственият, който успя да го изпревари, беше Люис Хамилтън с брилянтна обиколка от 1:33.522.

Фетел и Райконен, които останаха далеч като време от топ 3, промениха настройките на своите коли за второто излизане в опит да се доберат до челните места.

Именно немският пилот успя да изпревари първото време на Хамилтън, след като свали времето си под 1:33.000, но световният шампион беше прекалено бърз в последната си обиколка и изпревари времето на Фетел в 0.411 секунди. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички