Насред пустинята в Бахрейн: Какво време ни очаква за старта на сезона във Формула 1?


Насред пустинята в Бахрейн: Какво време ни очаква за старта на сезона във Формула 1?
Снимка: Getty Images

1049 0

Гран При на Бахрейн този уикенд ще даде старт на рекордния сезон 2024 на Формула 1, като всички отбори, участващи в събитието, са събрали значителни данни на Международната писта в Бахрейн миналата седмица по време на предсезонните тестове.

Какво време ни очаква в Бахрейн?

Не е изненадващо, като се има предвид пустинният климат, всички тестове бяха завършени в сухи и топли условия, докато имаше силен вятър.

Още: Тотална доминация, мечта за №8 и страх от провал: Сезон 2024 във Формула 1 не е за изпускане

Според "WeerOnline.nl" подобни условия трябва да се очакват по време на откриването на сезона. В момента се прогнозира, че времето ще се подобри с развитието на седмицата, като четвъртък (29 февруари) ще бъде най-ветровитият от трите дни.

Бахрейн няма да изненада с времето за старта на сезона във Формула 1

Времето ще бъде сухо и слънчево в четвъртък с температура на въздуха над 20 градуса по Целзий; но вятърът ще бъде най-силен в деня на откриването.

Това може да разстрои колите, подобно на това, което се случи, когато вятърът беше силен на моменти по време на предсезонните тестове. В петък също ще бъде сухо и слънчево с ветровито време сутринта. За щастие обаче силният морски бриз ще намалее с развитието на деня точно навреме за квалификациите вечерта.

Що се отнася до деня на състезанието, събота (2 март) изглежда ще бъде най-добрият ден по отношение на времето, като вятърът ще бъде значително по-спокоен. Температурата на въздуха за състезанието в момента се прогнозира да бъде 21 градуса по Целзий, много по-хладно от 40 градуса по Целзий, с които Бахрейн "тормози" през летните месеци.

Какво да очакваме през сезон 2024 във Формула 1?

Още: Заради мач на Григор: Осъдиха трима, разпръснали конфети и пъзел на корта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички