Какво да очакваме през сезон 2024 във Формула 1?


Какво да очакваме през сезон 2024 във Формула 1?
Снимка: Getty Images

4472 0

Сезон 2024 във Формула 1 чука на вратата. Този петък (1 март) най-бързите пилоти на планетата отново ще влязат в битка за световната титла. Въпросите обаче остават същите - дали Макс Верстапен и Ред Бул отново ще доминират и с колко по-бързи са от конкурентите си.

Тази година обаче ще бъде и специална за Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион ще кара за последно с Мерцедес преди да премине във Ферари от следващата година.

Още: Експерт във Ф1 вярва, че Хамилтън ще се раздели подобаващо с Мерцедес, но ще му желаят загуби във Ферари

ХАМИЛТЪН И ФЕРАРИ ХВЪРЛИХА БОМБАТА НА ЗИМАТА

Но нека се върнем в сегашно време. Преди дни завършиха предсезонните тестове, където повечето отговори и ясноти, като че ли се поизбистриха. Ред Бул напред, другите догонват колкото могат.

Този път неприятна изненада обаче направи тима на Алпин, който според някои ще се бори с Хаас в дъното на решетката. Въпреки това обаче американците ще бъдат съсредоточени върху програма за гумите, с които имаше сериозни грижи през сезон 2023.

Алпин пък остана с крайно незадоволителни резултати на тестовете, като болидът е твърде тежък, аеродинамично неефективен и бавен в една обиколка или по-дълга серия.

Със сигурност е ясно едно. Сезонът ще бъде дълъг и колкото и предначертан да изглежда, нищо няма да бъде толкова ясно.

Гръм във Формула 1: Люис Хамилтън казва "чао" на Мерцедес, обявяват го във Ферари до дни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички