Мика Хакинен: Не е коректно да сравняваш Люис Хамилтън с Михаел Шумахер и Аертон Сена


Мика Хакинен: Не е коректно да сравняваш Люис Хамилтън с Михаел Шумахер и Аертон Сена
Снимка: Guliver/GettyImages

3039 0

Мика Хакинен на два пъти стана световен шампион в своята кариера във Формула 1 - през 1998 и 1999 година. Той обаче смята, че не е коректно седемкратният победител Люис Хамилтън да бъде сравняван със своите предшественици, тъй като всеки пилот е доминирал в своята ера:

"Във Формула 1 всеки от великите пилоти е доминирал в своята ера. Не е коректно да сравняваш Люис Хамилтън с Аертон Сена или с Михаел Шумахер. Да не говорим за титаните от ранните години като Хуан Мануел Фанджо и др.", заяви финландецът.

"Хамилтън вече остави своята следа във Формула 1 и също ще остане в историята като един от великите. Има седем световни титли зад гърба си, а като гледам, изобщо не е готов да се оттегли. Преди години, когато и аз още се състезавах, никой дори не си помисляше, че има пилот, който ще постигне това, което направи Шумахер", коментира Хакинен и добави:

"Ето, че днес за младите фенове на спорта Люис е най-великият след всичките тези рекорди. Утре обаче ще дойде следващото дете чудо, ще започне своята доминация и ще остави следата си в историята!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички