Почина бившият президент на ФИА Макс Моузли


Почина бившият президент на ФИА Макс Моузли
Снимка: iStock/Guliver

6957 0

На 81-годишна възраст почина бившият президент на Международната автомобилна федерация (ФИА) Макс Моузли. Новината бе съобщена от бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун. Моузли застава начело на ФИА през 1993 година и изкарва общо три мандата като президент на организацията, преди да се оттегли през 2009 година. През последните години той се бореше с рак.

"Мак ми беше като семейство. Бяхме като братя. По някакъв начин съм щастлив, защото той страдаше твърде дълго", сподели Екълстоун. Любовта на Макс Моузли към автомобилните спортове започва през 60-те години на миналия век, когато той се състезава във Формула 2 с отборите на Брабам и Лотус, преди да сложи край на професионалната си кариера през 1969 година. Впоследствие юристът по образование заема различни административни роли в света на автомобилните спортове, включително и във Формула 1, преди да стане президент на ФИА.

През 2008 година Моузли спечели дело срещу британския таблоид "Нюз ъф дъ Уърлд", който публикува снимки и видео от садомазохистична секс оргия с участието на Моузли, която вестникът определя като "извратена нацистка оргия". Съдът обаче реши, че няма основания за определението "нацистка". Година по-късно Моузли преживя лична трагедия, след като синът му Александър почина на 39-годишна възраст след употреба на наркотици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички