Макс Верстапен ще стартира първи на спринта в Белгия, Макларън отново изненада


Макс Верстапен ще стартира първи на спринта в Белгия, Макларън отново изненада
Снимка: Getty Images

1626 0

Макс Верстапен не допусна да бъде сломен и спечели квалификацията за третия спринт през сезона във Формула 1 на "Спа" в Белгия. Световният шампион записа най-добър тур от 1:49.056 и ще стартира пръв по-късно днес в същинския спринт (29 юли).

Само с 0.011 зад нидерландеца се нареди австралийската изненада в отбора на Макларън - Оскар Пиастри, който подобно на Макс записа това време с меките сликове. Трети на спринта пък ще стартира Карлос Сайнц от Ферари.

Топ 10 пък бе допълнен от Шарл Льоклер, Ландо Норис, Пиер Гасли, Люис Хамилтън, Серхио Перес, Естебан Окон и Джордж Ръсел.

С течение на квалификацията пистата "Спа" изсъхваше. Много от пилотите стартираха с гумите интермедия, но с намаляването на влажността преминаха към меките сликове. Сесията бе прекъсната с червен флаг, тъй като Ланс Строл от Астън Мартин изгуби контрол над болида си и се разби в бариерата в края на Q2. 

Уикендът в Белгия продължава със същинския спринт, който стартира по-късно днес от 17:30 часа (българско време). В утрешния ден (30 юли) пък ще се състои състезанието за Голямата награда на Белгия от 16:00.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички