Макс Верстапен продължава да пише история, но бъдещето му с Ред Бул е под въпрос


Макс Верстапен продължава да пише история, но бъдещето му с Ред Бул е под въпрос
Снимка: Getty Images

2323 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен обяви, че настоящият му договор с Ред Бул може да е и последният.

25-годишният състезател спечели 15 от 22 състезания и с лекота се сдоби с втората си поредна титла. Контрактът му с Ред Бул е до 2028 година, а на този етап Верстапен отказва да се обвърже за още време.

„Не знам“, сподели пилотът пред „Sky Sports“. „Вероятно всичко зависи от това колко конкурентноспособни сме през 2028 година. Все още имам време. Не искам да взимам драстични решения сега.“

Верстапен обяви и основната причина, заради която не е готов да вземе окончателно решение за бъдещето си във Формула 1: „Искам да се занимавам с други неща. Формула 1 е невероятна, постигнах много и съм много щастлив и горд от това... но това са много пътувания и много състезания“. Следващата година сезонът във Формула 1 ще има 24 състезания.

„И в един момент кое е по-важно? Семейството ли е по-важно, или Формула 1 е по-важна? Това е моментът, в който трябва да вземеш решение“, сподели притесненията си нидерландецът.

Как Верстапен се сдоби с рекордната си 15-а победа - прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички