Макс Верстапен без затруднения в Япония, двоен триумф за Ред Бул (ВИДЕО)


Макс Верстапен без затруднения в Япония, двоен триумф за Ред Бул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

896 0

Макс Верстапен не срещна проблеми и спечели третата си победа от началото на сезона във Формула 1. Той триумфира в надпреварата за Гран При на Япония. Неговият съотборник в Ред Бул Серхио Перес завърши втори. Трети е испанецът Карлос Сайнс. Това е трета двойна победа за "Ред Бул" за сезона след успехите в Бахрейн и Саудитска Арабия.

Победата е 57-ма в кариерата на Верстапен, а следващото състезание е Гран при на Китай на 21 април.

Състезанието на "Сузука" стартира с катастрофа между Дани Рикардо и Алекс Албън. Двамата се удариха още на втория завой след старта, като се удариха в предпазната страна покрай трасето. Това наложи прекратяване на състезанието, за да се оправят щетите. Прекъсването продължи около 30 минути. Верстапен статрира безпроблемно и запази първата си позиция пред Перес, като Норис и Сайнц също запазиха своите места.

В 16-ата обиколака Перес и Сайнц влязоха заедно в бокса, като тогава бе и първото спиране за Верстапен. Той се завърна на пистата на трета позиция. При 21-ата обиколка той си  първата позиция в колоната, след като в първия завой изпревари Льоклер. Сайнц също направи изпреварване и мина пред Джордж Ръсел. До края на обиколките Верстапен не срещна никакви затруднения да запази преднината си и да завърши с преднина от близо 13 секунди.

10 обиколко преди края пилотът на Уилямс Логан Сарджънт претърпя инцидент, след като изгуби контрол върху болида и излезе от пистата. Той все пак успя да се завърне на пистата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички